Тесто за домашни кори

Форум «О Болгарии по-русски» • Просмотр темы

Точени кори

Модератор: Юрий

Точени кори

Borka » Вт дек 09, 2008 6:44 pm

Вещь, россиянину не знакомая. Это удивительным образом раскатанные тонкие листы теста, которые в Болгарии продаются повсеместно и используются для приготовления баницы — такого пирога с сирене, болгарской брынзой.

Моя супруга изобрела на основе «Точени кори» уникально вкусное блюдо, которое уже года два регулярно присутствует в семейном меню.

Она готовит начинку — мясную (рубленая курятина, вареная) с помидорами, огурцами, грибами и прочим-прочим. Другой вид начинки — варенье, лучше всего персиковое.

Начинка заворачивается в кори, как например блины с мясом. Потом — жарится на сковородке в подсолнечном масле.

Вкус — спесфиски…

Borka Сообщения: 1998 Зарегистрирован: Чт сен 06, 2007 7:55 pm Откуда: Цюрих

ANN-2 » Пн янв 19, 2009 10:51 am

Юльчик писал(а):

ANN-2 писал(а):

Юльчик писал(а):со сметаной не получилось у меня, я пробовала.

в российских супермаркетах продают мацони, которые по консистенции и вкусу практически не отличаются от българско кисело мляко))

А че кефир не подойдет что ли?

ANN-2, магазинный кефир вряд ли подойдет)) обычно он жидкий и вкус не тот, а вот деревенский, который такой густой…кусочками, наверное можно попробовать. Вопрос в том где сейчас можно купить деревенский кефир?(( я вот тоже соскучилась по настоящей болгарской баннице и думаю как заменить ингредиенты?! кефир еще ладно, а вот кори как наточить в домашних условиях

А что мешает ее приготовить? Вкус кефира здесь ни при чем.

Возьми творог, посоли, добавь яйцо, кефир и соду. немного растительного масла, размешай. Тесто из муки, воды , немного растительного масла и несколько капель винного уксуса. Раскатываю тонкие лепешки и вперед!

ANN-2 Сообщения: 5568 Зарегистрирован: Пн июл 07, 2008 8:06 am

Юльчик » Пн янв 19, 2009 2:25 pm

ANN-2 писал(а):

Юльчик писал(а):

ANN-2 писал(а):

Юльчик писал(а):со сметаной не получилось у меня, я пробовала.

в российских супермаркетах продают мацони, которые по консистенции и вкусу практически не отличаются от българско кисело мляко))

А че кефир не подойдет что ли?

ANN-2, магазинный кефир вряд ли подойдет)) обычно он жидкий и вкус не тот, а вот деревенский, который такой густой…кусочками, наверное можно попробовать. Вопрос в том где сейчас можно купить деревенский кефир?(( я вот тоже соскучилась по настоящей болгарской баннице и думаю как заменить ингредиенты?! кефир еще ладно, а вот кори как наточить в домашних условиях

А что мешает ее приготовить? Вкус кефира здесь ни при чем.

Возьми творог, посоли, добавь яйцо, кефир и соду. немного растительного масла, размешай. Тесто из муки, воды , немного растительного масла и несколько капель винного уксуса. Раскатываю тонкие лепешки и вперед!

обязательно попробую приготовить дома)) ANN-2 как получится напишу))

ой, ANN-2, я тут в форуме о банице нашла ссылочку, в которой очень подробно описано как делать тесто

https://.livejournal.com/stalic … 43987.html

там на одной фотке увидело кисело мляко «Герма» сейчас ностальгия замучала(((

Юльчик Сообщения: 631 Зарегистрирован: Чт сен 18, 2008 10:15 am Откуда: Россия. Хочу в Болгарию.

нар » Пн янв 19, 2009 10:16 pm

Мавка, это не та простокваша, она совсем на кисело мляко не похожа. Ф вот из тех, что продаются в магазине, можно подобрать что-то более- менее похожее.

Пульхерия, почему в москве нет простокваши? полно ее… и «Останкинская» и «Домик в деревне» и всякие другие. мне понравилась простокваша «Рыжик», но она не везде есть. а чаще покупаю мацони, производства «Росагроэкспорт», вот это ближе всего к кисело мляко.

Мерси, и аз те обичам 🙂

нар Сообщения: 5994 Зарегистрирован: Ср мар 02, 2005 11:33 pm Откуда: Москва- Созопол

ANN-2 » Вт янв 20, 2009 6:54 am

нар писал(а):Мавка, это не та простокваша, она совсем на кисело мляко не похожа. Ф вот из тех, что продаются в магазине, можно подобрать что-то более- менее похожее.

Пульхерия, почему в москве нет простокваши? полно ее… и «Останкинская» и «Домик в деревне» и всякие другие. мне понравилась простокваша «Рыжик», но она не везде есть. а чаще покупаю мацони, производства «Росагроэкспорт», вот это ближе всего к кисело мляко.

Кисело мляко и кефир, это одно и то же. Молоко+ закваска. Только технология приготовления разная. В настоящее время кислое молоко это уже не то что было раньше, когда закваска приготавливалась на основе булгарикума, и срок хранения был 48 часов. Сейчас закваску готовят на основе искусственной порошкообразной закваски «Хенсэн», кроме того добавляют стабилизатор и петогасител. Срок хранения месяц… а то и больше…. Так что русский кефир полезней.

Кефир это разбитое «кисело млеко».

Но для приготовления банницы это все не принципиально, кефир, кисело млеко или айрян, простокваша… это же не основной ингредиент для банницы… они служат просто для достижения нужной консистенции начинки и для набухания. или … как его?

Ну в общем понятно..

ANN-2 Сообщения: 5568 Зарегистрирован: Пн июл 07, 2008 8:06 am

Geolog » Вт янв 20, 2009 12:03 pm

ANN-2 писал(а):

нар писал(а):Мавка, это не та простокваша, она совсем на кисело мляко не похожа. Ф вот из тех, что продаются в магазине, можно подобрать что-то более- менее похожее.

Пульхерия, почему в москве нет простокваши? полно ее… и «Останкинская» и «Домик в деревне» и всякие другие. мне понравилась простокваша «Рыжик», но она не везде есть. а чаще покупаю мацони, производства «Росагроэкспорт», вот это ближе всего к кисело мляко.

Кисело мляко и кефир, это одно и то же. Молоко+ закваска. Только технология приготовления разная. В настоящее время кислое молоко это уже не то что было раньше, когда закваска приготавливалась на основе булгарикума, и срок хранения был 48 часов. Сейчас закваску готовят на основе искусственной порошкообразной закваски «Хенсэн», кроме того добавляют стабилизатор и петогасител. Срок хранения месяц… а то и больше…. Так что русский кефир полезней.

Кефир это разбитое «кисело млеко».

Но для приготовления банницы это все не принципиально, кефир, кисело млеко или айрян, простокваша… это же не основной ингредиент для банницы… они служат просто для достижения нужной консистенции начинки и для набухания. или … как его?

Ну в общем понятно..

+1.

Читайте также:  Прививка от кори когда действует

Из 10-12 марок кислого молока, только два дали закваску.

el sin-abrigo.

Geolog Сообщения: 1223 Зарегистрирован: Сб авг 05, 2006 11:33 pm Откуда: SPb-Bourgas

Федорец Валерий » Вт янв 20, 2009 1:54 pm

нар писал(а):Мавка, это не та простокваша, она совсем на кисело мляко не похожа. Ф вот из тех, что продаются в магазине, можно подобрать что-то более- менее похожее.

Пульхерия, почему в москве нет простокваши? полно ее… и «Останкинская» и «Домик в деревне» и всякие другие. мне понравилась простокваша «Рыжик», но она не везде есть. а чаще покупаю мацони, производства «Росагроэкспорт», вот это ближе всего к кисело мляко.

Наташа! Вы не простудились — столько заглавных букв в таком маленьком тексте …

Что стряслось-то ?

Федорец Валерий Сообщения: 5023 Зарегистрирован: Вт авг 22, 2006 9:50 am Откуда: Санкт-Петербург

Федорец Валерий » Вт янв 20, 2009 3:36 pm

1108 писал(а):Во-первых, нар правильно всё написала.

Во-вторых, не флудите, Федорец Валерий.

Хорошо, не буду, господин 1108…

Хотя…непонятки остались …

Название простокваши, которую Наташа пьёт — с большой буквы, а название города, в котором Наташа живёт — с маленькой …

Вы с Наташей, видимо, по одним и тем же учебникам учились…

Федорец Валерий Сообщения: 5023 Зарегистрирован: Вт авг 22, 2006 9:50 am Откуда: Санкт-Петербург

Златка » Ср янв 21, 2009 12:06 am

Да…. а я думала, что только я везу из Болгарии кори, сирене, луканку, вино, лютеницу Вобщем еду — килограмм эдак ….много.

Сейчас привезла даже 2 упаковочки «точени кори с Коледни късмети»! Просто отлично встретили Старый Новый Год с друзьями (уже в Москве) — и баница удадась, и пожелания всех повеселили (учитывая, что с болгарским «дружит» только моя дочка… ну и я горе-долу). Однако, все смеялись-смеялись, но късмети свои в салфеточку завернули и по домам унесли Понравились, видать, сильно — хоть и на болгарском

Златка Сообщения: 1 Зарегистрирован: Вт янв 20, 2009 11:20 pm Откуда: Москва

JUN » Сб янв 24, 2009 2:51 pm

Я возила из продуктов, приправы в банках красивеньких, варенье из роз, помидоры, похожие и на бычье сердце (сорт), ракию и аперитивчики, кучу шмоток и обуви, серебро, много, крема, лугу, поморин упаковками, вина разные, варенье из смокв. Привезла постельное белье нежно -салатового цвета, под цвет спальни подходил, до сих пор говорю себе спасибо, муж ведь пальцем у виска крутил.

Пыс. Мы на большой машине.

Точени кори тоже возила, делаю из них нечто среднее между баницей и хачапури

JUN Сообщения: 302 Зарегистрирован: Пт фев 08, 2008 11:27 am Откуда: Москва- Поморие- Москва

Re: Точени кори

Валерия » Чт май 10, 2012 7:06 am

Точени кори можно в Москве купить в Азбуке вкуса, пр-во Греция, цена 350-370р за упаковку, вроде как 450г. Такие же есть в Утконосе, цена около 300р.

https://www.utkonos.ru/item/1355962s1/

Я покупала тесто ТоТесто(Каре,Фило) в обычном магазине за 135 р за упаковку. Некоторые листы чуть толще, чем болгарские. Готовила с ними баницу и разницы нет. Единственное, что эти листы очень быстро сохнут. Можно в момент готовки держать другие листы под влажным полотенцем.

А кисело мляко я заменяю обычным БИО йогуртом, без ароматизаторов (БИО МАХ). Кефир по-моему не совсем подходит для этого, вкус не тот.

Валерия Сообщения: 152 Зарегистрирован: Пт дек 08, 2006 5:47 pm

Re:

Sofia_Ukraine » Пт май 11, 2012 7:06 am

ANN-2 писал(а):ANN-2, магазинный кефир вряд ли подойдет)) обычно он жидкий и вкус не тот, а вот деревенский, который такой густой…кусочками, наверное можно попробовать. Вопрос в том где сейчас можно купить деревенский кефир?(( я вот тоже соскучилась по настоящей болгарской баннице и думаю как заменить ингредиенты?! кефир еще ладно, а вот кори как наточить в домашних условиях

А что мешает ее приготовить? Вкус кефира здесь ни при чем.

Возьми творог, посоли, добавь яйцо, кефир и соду. немного растительного масла, размешай. Тесто из муки, воды , немного растительного масла и несколько капель винного уксуса. Раскатываю тонкие лепешки и вперед! [/quote]

Девочки, еще для того, чтобы получались очень тонко раскатанные кори, надо использовать не нашу обычную толстую скалку, а болгарскую, длинную и тонкую. Я маме в Украине приспособила для этого дела деревянную ручку от небольшой лопатки (отделив ее от лопатки, разумеется )

Sofia_Ukraine Сообщения: 24 Зарегистрирован: Ср апр 25, 2012 12:58 pm

Re: Re:

oljusik » Пн май 21, 2012 7:49 am

Sofia_Ukraine писал(а):Девочки, еще для того, чтобы получались очень тонко раскатанные кори, надо использовать не нашу обычную толстую скалку, а болгарскую, длинную и тонкую. Я маме в Украине приспособила для этого дела деревянную ручку от небольшой лопатки (отделив ее от лопатки, разумеется )

Никогда дома не делала эти тонюсенькие кори…хотя скалка такая есть…Хотя, думаю, проще их купить.

Читайте также:  Рустам кори турсунов кушиклари

Добром отвечают на добро, а на зло-справедливостью.

oljusik Сообщения: 4733 Зарегистрирован: Вт апр 10, 2007 8:26 am Откуда: Болгария, Варна

Вернуться в Кулинария

Перейти:

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: Google [Bot] и гости: 4

Источник

Баници с домашни кори | 93 рецепти от Веселият Готвач

Рецепти

  • Нови рецепти
  • Популярни днес
  • Най-популярните
  • Случайни рецепти

Всички рецепти

  • По категория
  • По празник
  • По националност

Публикувай

  • Добави рецепта

Категории

  • Салати

    Салати

    без месо ⋅ с месо ⋅ с колбаси ⋅ с риба ⋅ с морски дарове ⋅ салати-пюре

    Популярни колекции към Салати

    Салати с майонеза ⋅ Салати с домати ⋅ Салати с чушки ⋅ Салати с печени чушки ⋅ Салати с кисело мляко ⋅ Салати с краставици ⋅ Салати с картофи ⋅ Салати с моркови ⋅ Яйчени салати ⋅ Салати с марули (зелени салати) ⋅ Салати с тиквички ⋅ Салати с патладжани ⋅ Салати с царевица ⋅ Салати с извара ⋅ Риба тон ⋅ Салати с паста ⋅ Салати с шунка ⋅ Топли салати ⋅ Салати с авокадо ⋅ Салати със зеле ⋅ Нетрадиционни салати ⋅ Салати с пилешко ⋅ Салати със сметана ⋅ Салати с грах ⋅ Бобени салати ⋅ Салати с ролца от раци ⋅ Ефектно украсени салати ⋅ Салати с гъби ⋅ Киноа ⋅ Салати с репички ⋅ Салати с ябълки ⋅ Катък ⋅ Салати с праз

  • Супи

    Супи

    с месо ⋅ с колбаси ⋅ с карантия ⋅ с риба ⋅ с морски дарове ⋅ без месо ⋅ крем-супи ⋅ студени супи ⋅ бульони

    Популярни колекции към Супи

    Супи с ориз ⋅ Супи с фиде ⋅ Картофени супи ⋅ Супи със спанак ⋅ Постни супи ⋅ Супа топчета ⋅ Пролетни супи ⋅ Гъбени супи ⋅ Супи с коприва ⋅ Картофени крем-супи ⋅ Супи с пилешко месо ⋅ Зеленчукови супи ⋅ Супи с агнешки дреболии ⋅ Супи със сирена ⋅ Млечни супи ⋅ Супи с лапад ⋅ Супи с телешко месо ⋅ Супи със свинско месо ⋅ Крем-супи с тиква ⋅ Супи с тиквички ⋅ Доматени супи ⋅ Шкембе-чорба ⋅ Курбан-чорба ⋅ Супи с леща ⋅ Супи с агнешко месо ⋅ Супи с боб ⋅ Супи със зеле ⋅ Супи с грах ⋅ Супи със зелев сок ⋅ Пача ⋅ Супи със зелен фасул ⋅ Доматени крем-супи ⋅ Супи с миди ⋅ Супи със скариди

  • Сосове

    Сосове

    топли сосове ⋅ студени сосове

    Популярни колекции към Сосове

    Сосове за месо ⋅ Сосове за риба ⋅ Сосове за зеленчуци ⋅ Гъбени сосове ⋅ Универсални сосове ⋅ Млечни сосове ⋅ Сметанови сосове ⋅ Сиренени сосове ⋅ Домашна майонеза ⋅ Чеснови сосове ⋅ Майонезени сосове ⋅ Сосове за пици и паста ⋅ Сос Бешамел ⋅ Винени сосове ⋅ Дипове ⋅ Орехови сосове ⋅ Песто ⋅ Доматени сосове ⋅ Люти сосове ⋅ Домашна горчица ⋅ Сосове с хрян ⋅ Сосове в микровълнова

  • Предястия

    Предястия

    гарнитури ⋅ с яйца ⋅ със сирена ⋅ с гъби ⋅ с месо ⋅ с колбаси ⋅ с риба ⋅ други предястия ⋅ солени палачинки ⋅ сандвичи

    Популярни колекции към Предястия

    Топено сирене ⋅ Извара и рикота ⋅ Палачинки ⋅ Картофени гарнитури ⋅ Топли сандвичи ⋅ Гювечета ⋅ Картофени кюфтета ⋅ Теста за палачинки (класически) ⋅ Пържени филийки ⋅ Предястия с шунка ⋅ Оризови гарнитури ⋅ Панирани пилешки хапки ⋅ Пълнени гъби ⋅ Солени торти ⋅ Ориз със зеленчуци ⋅ Омлети с месо и колбаси ⋅ Предястия с пилешко ⋅ Моцарела ⋅ Катми ⋅ Предястия с бекон ⋅ Синьо сирене ⋅ Парти кюфтенца ⋅ Студени сандвичи ⋅ Сандвичи с шунка ⋅ Солени палачинкови торти ⋅ Пържени топчета от сирена ⋅ Панирано сирене (Сирене пане) ⋅ Кашкавал на фурна ⋅ Палачинки с колбаси ⋅ Аспержи

  • Ястия

    Ястия

    с агнешко месо ⋅ със свинско месо ⋅ с телешко месо ⋅ с овнешко месо ⋅ с пилешко месо ⋅ с пуешко месо ⋅ с други птици ⋅ със заешко месо ⋅ с месо от дивеч ⋅ с колбаси ⋅ с кайма ⋅ с карантия ⋅ с риба ⋅ с морски дарове ⋅ охлюви и жабешки бутчета ⋅ с картофи ⋅ с ориз ⋅ с чушки ⋅ със зеле ⋅ с кисело зеле ⋅ с карфиол и броколи ⋅ с тиквички ⋅ с патладжани ⋅ с лук ⋅ с гъби ⋅ с боб (зрял фасул) ⋅ със зелен фасул ⋅ с леща ⋅ с грах ⋅ с нахут ⋅ със спанак ⋅ с коприва ⋅ с лапад

    Популярни колекции към Ястия

    Пилешки гърди (филе) ⋅ Гювеч ⋅ Картофи на фурна ⋅ Мариновано месо и риба ⋅ Пиле с гъби ⋅ Праз лук ⋅ Скара и барбекю ⋅ Риба на фурна ⋅ Тиквички на фурна ⋅ Свинско с гъби ⋅ Картофени гарнитури ⋅ Постни ястия с ориз ⋅ Гювечета

  • Безмесни

    Ястия без месо

    безмесни с картофи ⋅ безмесни с ориз ⋅ безмесни с чушки ⋅ безмесни със зеле ⋅ безмесни с кисело зеле ⋅ безмесни с карфиол и броколи ⋅ безмесни с тиквички ⋅ безмесни с патладжани ⋅ безмесни с лук ⋅ безмесни с гъби ⋅ безмесни с боб (зрял фасул) ⋅ безмесни със зелен фасул ⋅ безмесни с леща ⋅ безмесни с грах ⋅ безмесни с нахут ⋅ безмесни със спанак ⋅ безмесни с коприва ⋅ безмесни с лапад ⋅ безмесни със смесени зеленчуци ⋅ други безмесни ястия

    Популярни колекции към Ястия без месо

    Гювеч ⋅ Картофи на фурна ⋅ Тиквички на фурна ⋅ Картофени гарнитури ⋅ Постни ястия с ориз ⋅ Гювечета ⋅ Картофи със сирена ⋅ Картофи с колбаси ⋅ Ястия с печени чушки ⋅ Постни ястия с картофи ⋅ Картофени кюфтета ⋅ Пресни картофки ⋅ Постни ястия — други

  • Тестени

    Тестени ястия

    пици ⋅ паста ⋅ баници ⋅ хлябове и питки (без плънка) ⋅ хлябове и питки със сирене ⋅ хлябове и питки с друга плънка ⋅ оформяне и украса на питки ⋅ солени кексове и мъфини ⋅ с бутер тесто (солени) ⋅ пържени тестени ястия ⋅ соленки ⋅ други тестени ястия

    Популярни колекции към Тестени ястия

    Баници с готови кори ⋅ Питки, пити и погачи ⋅ Баници със сирене ⋅ Тестени закуски ⋅ Стар хляб ⋅ Хляб ⋅ Хлебчета и малки питки ⋅ Паста с доматен сос ⋅ Спагети ⋅ Тесто за пица ⋅ Царевично брашно ⋅ Вита баница ⋅ Мекици ⋅ Тутманик ⋅ Сиренки и кифлички със сирене ⋅ Пици с колбаси ⋅ Паста с кайма ⋅ Паста без месо ⋅ Баници с газирани напитки ⋅ Хляб в машина за хляб ⋅ Пици с доматен сос ⋅ Паста с колбаси ⋅ Сладки кифлички и кроасани ⋅ Макарони ⋅ Юфка

  • Десерти

    Десерти

    сладки и бисквити ⋅ бонбони ⋅ сладкиши ⋅ торти ⋅ украси, блатове за торти ⋅ рула ⋅ кексове и мъфини ⋅ палачинки, катми и гофрети ⋅ сиропирани десерти ⋅ сладки баници ⋅ козунаци и сладки хлябове ⋅ десерти с бутер тесто ⋅ кремове, парфета и желета ⋅ десерти с плодове ⋅ десерти с тиква ⋅ сладоледени десерти ⋅ пържени десерти ⋅ други десерти

    Популярни колекции към Десерти

    Постни десерти ⋅ Торти и сладкиши с бисквити ⋅ Палачинки ⋅ Шоколадови торти ⋅ Сметанови торти ⋅ Шоколадови сладкиши ⋅ Десерти с течен шоколад ⋅ Сладки палачинки ⋅ Сладки мъфини ⋅ Шарени кексове ⋅ Сладкиши с ябълки ⋅ Сладкиши без печене ⋅ Десерти с компот ⋅ Шоколадови кексове ⋅ Сладкиши с извара и сирена ⋅ Маслени сладки (масленки) ⋅ Гофрети ⋅ Мекици

  • Напитки

    Напитки

    чайове ⋅ кафета ⋅ напитки с какао и шоколад ⋅ други безалкохолни ⋅ алкохолни напитки

    Популярни колекции към Напитки

    Домашни ликьори ⋅ Разхладителни напитки ⋅ Алкохолни коктейли ⋅ Шейкове ⋅ Смути ⋅ Лимонада ⋅ Топъл шоколад и какао ⋅ Греяно вино ⋅ Студени чайове ⋅ Мохито (Mojito) ⋅ Напитки в микровълнова ⋅ Греяна ракия

  • Зимнина

    Зимнина

    туршии ⋅ стерилизирана зимнина ⋅ зимнина от месо ⋅ компоти ⋅ сладка ⋅ конфитюри ⋅ мармалади ⋅ желета ⋅ сокове, сиропи и нектари

    Популярни колекции към Зимнина

    Зимнина с чушки ⋅ Зимнина със смокини ⋅ Зимнина с домати ⋅ Люти чушки ⋅ Миш-маш ⋅ Смесена туршия ⋅ Консервирани салати и ястия ⋅ Зимнина с горски плодове ⋅ Зимнина с патладжани ⋅ Зимнина с ягоди ⋅ Зимнина със зеле ⋅ Зимнина с карфиол ⋅ Консервирани листа за сарми ⋅ Зимнина с праскови и кайсии ⋅ Лютеница ⋅ Консервирана риба ⋅ Зимнина с дюли ⋅ Зимнина с череши и вишни ⋅ Зимнина с ябълки ⋅ Суджук ⋅ Апетитка и лютивка ⋅ Пастърма ⋅ Зимнина със сливи ⋅ Туршия с обръщане ⋅ Доматен сос и кетчуп ⋅ Сланина ⋅ Зимнина със зелени домати ⋅ Зимнина с грозде ⋅ Зимнина с круши

  • Бебешки

    Бебешки и детски храни

    плодови храни (детски) ⋅ зеленчукови храни (детски) ⋅ месни храни (детски) ⋅ рибни храни (детски) ⋅ други (детски)

  • Други

    Други

    подправки ⋅ солени декорации и украси ⋅ други (несортирани)

    Популярни колекции към Други

    Домашни млечни продукти ⋅ Домашни сирена ⋅ Печени ядки ⋅ Чипс ⋅ Ароматни масла

Любими

Полезно

  • Любими — как?
Снимки

  • Нови снимки
  • Популярни снимки
  • Снимки на седмицата
  • Първа снимка

Добави снимка

  • в албум
  • към рецепта

Албуми

  • Вкусотии без рецепта

    Салати и предястия ⋅ Ястия и супи ⋅ Пици и паста ⋅ Тестени ⋅ Торти и украси ⋅ Десерти ⋅ Разни без рецепта

  • Любопитно

    Карвинг ⋅ Бенто ⋅ Най-най-най- ⋅ Миниатюри ⋅ Изкуство от храна ⋅ Интересни плодове и зеленчуци

  • Празнични

    Великден в картинки ⋅ Коледно-Новогодишни украси и трапези ⋅ Необичайни елхи

  • Разни

    Веселите Готвачи ⋅ Пътувания ⋅ Разни

Статии

Етикети

  • Салати
  • Ястия
  • Паста и пица
  • Тестени
  • Десерти
  • Напитки
  • Зимнина
  • Продукти
  • Любопитно
  • Съвети и полезна информация
  • Украси
  • Класации
  • Диети
  • Великден
  • Коледно-новогодишни празници

Популярни статии

  • Сметана
  • Начини за втасване на тесто с мая
  • Диетата на Пиер Дюкан през погледа на бивша «Дюканка»
  • С какво да намажем питката?

Нови статии

  • Подправките в Средновековието
  • Боядисване на яйца с коприна
Конкурси

Приключили конкурси

  • Първа снимка Зима 2020-21
  • Снимка Зима 2020-21 [Десерти]
  • Снимка Зима 2020-21 [Тестени]
  • Снимка Зима 2020-21 [Ястия и супи]
  • Снимка Зима 2020-21 [Предястия и салати]
  • Рецепта Зима 2020-21 [Десерти]
  • Рецепта Зима 2020-21 [Тестени]
  • Рецепта Зима 2020-21 [Ястия и супи]
  • Рецепта Зима 2020-21 [Предястия и салати]
  • Първа снимка Есен 2020
  • Снимка Есен 2020 [Десерти]
  • Снимка Есен 2020 [Тестени]

… виж всички приключили конкурси

Форум

  • Виж всичко

Горещи теми

  • Как тече денят на Веселите готвачи 2021
  • Да се усмихнем, посмеем…
  • Холна масичка?
  • Какво устройство ползвате най-често?

Популярни секции

  • Общи кулинарни дискусии
  • Как се прави…
  • Новини
  • Правила и полезна информация
  • Всичко останало

Источник

Читайте также:  Кори тейлор семь смертных грехов цитаты